Dit artikel is vandaag gratis

Persoon overleden bij een hevige brand in appartementencomplex in Drachten

Een brandweerwagen. Foto: ANP

Bij een hevige brand op de vijfde etage van een appartementencomplex aan de Berglaan in Drachten is donderdgamiddag een persoon om het leven gekomen. Twee anderen raakten gewond, van wie er één naar het ziekenhuis is vervoerd.

Een tweede persoon die gewond raakte, kon ter plekke worden behandeld. De ruim vijftig bewoners van 35 woningen werden geëvacueerd en tijdelijk opgevangen bij een notariskantoor.

Bij de brand die om twintig voor vier ‘s middags uitbrak in de woning, kwam meteen veel vuur en rook vrij. De brandweer schakelde snel over van middelbrand naar Grip 1 waarbij meerdere hulpdiensten werden gealarmeerd.

Hoogwerker

Volgens de brandweer was er al snel sprake van een ‘felle en uitslaande brand’. Met een hoogwerker is de brandweer gaan kijken. In de woning troffen zij iemand aan die al was overleden. Mensen die niet zelfstandig uit het gebouw konden komen, werden door de brandweer geholpen.

Na het sein ‘brand meester’ konden niet alle bewoners terugkeren naar hun woning. vanwege rook- en waterschade zijn vier woningen voorlopig onbewoonbaar. Nog eens vier woningen moesten schoongemaakt worden voor de bewoners terug konden keren. Het Rode Kruis en het noodhulpteams zijn ingezet om de geëvacueerde bewoners te ondersteunen en begeleiden.

Nieuws

menu