Dit artikel is vandaag gratis

Een online petitie moet zorgen voor betere wetgeving tegen seksueel overschrijdend gedrag op het werk: 'Het komt overal voor: in alle lagen, alle beroepsgroepen en alle sectoren'

Tim Hofman en zijn team maakten een aflevering van BOOS met aantijgingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij het RTL-programma The Voice of Holland, dat afgelopen donderdag online werd uitgezonden. Foto: ANP

Ruim 30 organisaties zijn een petitie begonnen voor betere wetgeving tegen seksuele intimidatie op de werkvloer. ,,Vrouwen krijgen onvoldoende bescherming en worden niet geloofd”, zegt Ina von Pickartz van FNV Vrouwen Noord-Nederland.

Onder meer de FNV, de Nederlandse Vrouwenraad, Women INC. en kennisinstituut Atria hebben de petitie ondertekend. De aanleiding is de uitzending van BOOS vorige week, waarin seksueel grensoverschrijdend gedrag bij tv-programma The Voice of Holland naar buiten werd gebracht.

Von Pickartz kreeg veel extra berichten na de uitzending. ,,Ik zat vrijdagmiddag in een vergadering met meer dan twintig vrouwen. Die ging over iets anders, maar dit onderwerp kwam in één keer naar voren, met heel veel voorbeelden. Herinneringen komen dan weer naar boven”, zegt Von Pickartz. ,,Bijna een op de vier vrouwen heeft ermee te maken. Op het werk komt het veel voor. En het komt overal voor: in alle lagen, alle beroepsgroepen en alle sectoren.”

De petitie is gericht aan het kabinet. Zo is er op de Nederlandse werkvloer geen verplichting over de onafhankelijkheid en deskundigheid van vertrouwenspersonen. Ook is de afhandeling van klachten en meldingen van seksuele intimidatie op het werk niet vastgelegd in de wet. En de al bestaande wetten zijn onvoldoende: de arbeidsinspectie zou beter moeten controleren, stelt de petitie.

,,Veel mensen lopen er toch met een boog omheen, omdat er geen wettelijke verplichting is om hier je bedrijf op te monitoren”, stelt Von Pickartz. ,,Er is geen verplichting om onderzoek in te stellen. Veel bedrijven doen het af met een klachtenfunctionaris. Maar die is vaak nauwelijks beschikbaar, of niemand weet wie dat eigenlijk is.”

En dat kan allemaal veel beter als de wetgeving hierop fors wordt aangescherpt. ,,Ik zou willen dat je op een aantal terreinen de verplichting hebt om te rapporteren en te monitoren wat je eraan doet”, zegt Von Pickartz. ,,Het minimumloon staat gewoon in de wet: dan weet je zeker dat je in je recht staat. Dat ontbreekt hier. Het zou veel beter kunnen als je zeker weet dat je door de wet wordt beschermd.”

Onveilig onderwerp

Het is niet alleen de wet, maar ook de bedrijfscultuur die anders moet worden ingericht. ,,Het idee dat je het moet bewijzen is een hele lastige, en dat weerhoudt vrouwen ervan. En er is altijd sprake van machtsongelijkheid. Een belangrijk punt is dat slachtoffers vaak niet geloofd worden.”

Maar erover praten blijft moeilijk. ,,Het is een heel onveilig onderwerp. Dat is al zo lang ik me kan herinneren, en ik ben 64. Werkelijke veranderingen heb ik nog niet veel gezien”, zegt ze. Dat leidt bij veel slachtoffers ook tot gevoelens van machteloosheid en frustratie: eens in de zoveel tijd laait het onderwerp op, maar er gebeurt niets.

,,Een petitie betekent dat je iets kunt doen, dat je kunt tekenen. Dan is er aandacht voor. Wetgeving helpt in elk emancipatieproces. Ik hoop dat die petitie, en alle andere initiatieven die er nu zijn, gaan helpen.”

Vacatures

Jeugdzorgwerker zelfstandigheidstraining

Quatrebras Gezinsgericht Wonen

Lid Raad van Toezicht

Cultuurhuis Hoogeveen

Twee Basisschool Directeuren

BMS Onderwijs

Nieuws

menu