Dit artikel is vandaag gratis

Het plan om Empatec om te vormen tot een werk-leerbedrijf is bijna klaar

Sociaal werkbedrijf Empatec in Sneek. Foto: Niels de Vries

Het plan om sociaal werkbedrijf Empatec naar een financieel gezonde toekomst te loodsen is bijna klaar. Het college van B en W van Súdwest-Fryslân publiceert de zogeheten businesscase volgende week woensdag.

Dat meldt het college aan de gemeenteraad. Het plan om Empatec om te vormen tot een werk-leerbedrijf, om mogelijk meer commerciële financiering mogelijk te maken, is langverwacht. Eind 2020 bleken de vier deelnemende gemeenten Súdwest, De Fryske Marren, Waadhoeke en Harlingen onverwachts vijf miljoen euro te moeten bijpassen om Empatec uit de rode cijfers te halen.

Dinsdag 7 december neemt het college een principebesluit over de businesscase. Die wordt een dag later openbaar gemaakt. In de weken daarna bespreken de adviesraden Sociaal Domein van de gemeenten het stuk. Begin februari nemen de colleges een definitief standpunt in. Begin maart nemen de gemeenteraden de uiteindelijke beslissing.

De gemeenteraad van Súdwest wilde daarvan de onderste steen boven krijgen, en hield eerder dit najaar een raadsenquête over het debacle. Het eindrapport daarvan wordt in december verwacht.

Nieuws

menu