Meer aandacht voor de natuur en een gevulde portemonnee voor de boer: het Friese 'Groenboerenplan' is overhandigd aan ministers Van der Wal en Staghouwer

In Den Haag is het ‘Groenboerenplan’ woensdag overhandigd aan Henk Staghouwer en Christianne van der Wal, de ministers van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Natuur en Stikstof. Het initiatief moet voor een omslag naar een duurzame landbouw zorgen en is mede opgesteld door Bregje Hamelynck uit Sibrandabuorren.

De ministers Van der Wal en Staghouwer luisteren naar Bert van Ruitenbeek van Stichting Demeter. Links staat Bregje Hamelynck.

De ministers Van der Wal en Staghouwer luisteren naar Bert van Ruitenbeek van Stichting Demeter. Links staat Bregje Hamelynck. Foto: Hanneke van Ormondt

Het tienpuntenplan om tot een andere boerencultuur te komen is een reactie op het recent afgekondigde stikstofbeleid. Initiatiefnemer en medeopsteller is Bregje Hamelynck. Ze is zelf aangesloten bij de Federatie van Agro-ecologische Boeren en heeft tuinderij Us Hôf in Sibrandabuorren, die aan mensen in de omgeving levert. Ongeveer 2.500 boeren hebben zich aangesloten bij de brief.

Nieuws

menu