Dit artikel is vandaag gratis

Plannen voor een Stadsklooster in Leeuwarden en jongeren Fier exposeren in het Fries Museum: dit zijn verhalen uit het Friesch Dagblad van donderdag | Dagoverzicht

Boeren die hun stal willen uitbreiden blijven nog in onzekerheid. Foto: ANP

Een overzicht van het nieuws uit het Friesch Dagblad van vandaag. Lees meer over de vertraagde opening van het Vrijheidspark in Drachten, over zuivelbedrijf Ausnutria dat alsnog goede jaarcijfers schrijft na een lastig jaar en welke plannen er op tafel liggen voor een Stadsklooster in Leeuwarden.

Koud is het ineens! En het KNMI heeft code geel ingesteld voor verwachte sneeuwval. Voorzichtig aan doen op de weg is wel aan te raden.

Is het mogelijk een Stadsklooster te beginnen in en rond de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden? Een werkgroep binnen de Protestantse Gemeente Leeuwarden wil kijken of dat kan. De Werkgroep Stadsklooster gaat op 21 april een plan presenteren aan gemeenteleden.

Je kunstwerken laten zien in het Fries Museum: dat is niet voor iedereen weggelegd. Maar jongeren van Fier, het landelijk expertise- en behandelcentrum bij geweld, doen dat wel. Tijdens de Summerschool van Fier, hebben de jongeren beeldhouwwerken gemaakt van hun lichaam. Spannend, want deze jongeren hebben vaak negatieve ervaringen gehad, juist met hun lichaam, door misbruik of geweld. De beeldhouwwerken hielpen de jongeren om wel op een positieve manier te kijken naar hun eigen lichaam. De torso’s zijn tot en met 24 april gratis te zien in de hal van het Fries Museum.

De realisatie van het Vrijheidspark in Drachten loopt door hevige regenval afgelopen najaar een vertraging op van een jaar. Het park moet de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog levend houden en een eerbetoon zijn aan alle inwoners van Smallingerland die in bezettingstijd streden voor vrijheid. Het park zou op 14 april geopend worden.

Ausnutria, bekend om zijn zuivelproducten op basis van geitenmelk, had een lastig jaar door coronamaatregelen, concurrentie en daling van het geboortecijfer in China. Het Chinees-Nederlandse bedrijf in Heerenveen schreef alsnog goede jaarcijfers.

Wil je elke dag een overzicht van onze verhalen in je mailbox krijgen? Schrijf je dan in voor onze dagelijkse nieuwsbrief. Dat kan hier. Fijne dag verder!

Nieuws

menu