Vuurwerk mag dit jaar weer en de politie houdt het hart vast: 'We hopen op een volksfeest, maar het kan zomaar omdraaien in een veldslag'

De politie Noord-Nederland maakt zich op voor ,,de drukste nacht van het jaar”. Na twee jaar verbod, mogen mensen deze nieuwjaarsnacht weer vuurwerk afsteken. ,,We hopen dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt om de nacht feestelijk en veilig te laten verlopen”, zegt woordvoerder Thijs Damstra.

Rotterdam is een van de twaalf gemeenten waar een vuurwerkverbod geldt. In Fryslân heeft Schiermonnikoog op één zone na een vuurwerkverbod ingesteld.

Rotterdam is een van de twaalf gemeenten waar een vuurwerkverbod geldt. In Fryslân heeft Schiermonnikoog op één zone na een vuurwerkverbod ingesteld. Foto: ANP

Voor de coronapandemie had de politie de handen al vol aan nieuwjaarsnacht. Maar ook in de afgelopen twee coronajaren, was er sprake van overlast en geweld tegen hulpverleners. In Fryslân leidde dat onder andere in een aantal dorpen in Noardeast-Fryslân, maar ook in Echtenerbrug en Tzummarum, tot rellen en geweld tegen de politie.

Nieuws

menu