Studenten Friese Poort en NHL Stenden geven de politie tips voor de opsporing van het cybercrime: 'We kunnen de hulp wel gebruiken'

De politie heeft een probleem. Cybercrime neemt toe en het is voor de politie bijna ondoenlijk om de juiste kennis in huis te halen om hackers voor te zijn. Friese mbo- en hbo-studenten kregen de opdracht om mee te denken over een betere opsporing.

Een groep studenten buigt zich in de raadzaal van Leeuwarden over de aanpak van handelsfraude. Links politieagent Barend Frans.

Een groep studenten buigt zich in de raadzaal van Leeuwarden over de aanpak van handelsfraude. Links politieagent Barend Frans. Foto: Jaap Schaaf

Dit gebeurde in een zogenoemde hackaton ; een dag waarop ICT-studenten van ROC Friese Poort en student Integrale Veiligheidskunde van hogeschool NHL Stenden in groepen uiteen gingen om de politie op verschillende thema’s te adviseren. De gemeente Leeuwarden faciliteerde de bijeenkomst ,,want ook wij kunnen de hulp van experts zoals deze studenten wel gebruiken”, aldus burgemeester Sybrand Buma.

Nieuws

menu