Dit artikel is vandaag gratis

PostNL-pakketautomaat bij buurthuiskamer Leger des Heils in Joure moet voor meer ontmoetingen tussen mensen zorgen

De PostNL-pakketautomaat bij de buurthuiskamer van het Leger des Heils in Joure. Foto: Catrinus van der Veen

Bij de buurthuiskamer van het Leger des Heils aan de Brugstraat in Joure staat sinds kort een PostNL-pakketautomaat. Wijkbewoners kunnen bij dit apparaat hun pakketje ophalen of afgeven voor verzending.

De buurthuiskamer krijgt van het zogeheten PostNL Bijzondere Momenten Fonds een vergoeding voor ieder pakket dat wordt afgehaald uit deze automaat. Met die gelden kan bijvoorbeeld koffie worden aangeschaft. Doel is in ieder geval om meer ontmoetingen tussen mensen te creëren, met name voor degenen die ‘wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken’.

Eind vorig jaar werd in Alkmaar de eerste pakketautomaat bij een buurthuiskamer in gebruik genomen. De samenwerking met het Leger des Heils wordt verder uitgebreid met nog een aantal pakketautomaten, verspreid over het land.

Samenwerking

„We zijn ontzettend blij met deze samenwerking”, zegt Anita Kamperman-Koopal, programmadirecteur Geloven in de Buurt bij het Leger des Heils. ,,Het ophalen van een pakketje kan op deze manier voor veel mensen een moment van verbinding worden. Even een kop koffie drinken, een praatje maken of winkelen in onze kledingwinkel. Iedereen is van harte welkom”.

Nieuws

menu