Dit artikel is vandaag gratis

Prijzen bouwmaterialen flink gestegen, wekelijkse muzieklessen in daklozenopvang en huizen in Friesland goedkoper geworden: dit zijn de verhalen uit het Friesch Dagblad van donderdag | Dagoverzicht

Honderdjarige Hinke Boonstra-Jelsma kijkt naar buiten. Foto: Niels de Vries

Een overzicht van het nieuws uit het Friesch Dagblad van vandaag. Lees meer over hoe huizen in Fryslân goedkoper zijn geworden, waarom er wekelijkse muzieklessen worden georganiseerd in daklozenopvangen en hoe Hinke Boonstra-Jelsma op honderdjarige leeftijd nog altijd zelfstandig woont.

De prijzen voor bouwmaterialen zijn flink gestegen door de oorlog in Oekraïne. Vooral de prijs van staal gaat door het dak. Eelke Hofman, projectleider bij Visser Konstruktie in Feanwâlden, gespecialiseerd in staalconstructies in de bouw zegt dat de prijzen met wel 70% gestegen zijn.

Folkert Corbee (56) droomt er van om een elektrische gitaar te bespelen. Hij verblijft in daklozenopvang Wender in Sneek. Samen met Embrace Nederland werken zij samen om wekelijkse muzieklessen te organiseren in Leeuwarden en Sneek, hierdoor komt de droom van Folkert binnenkort eindelijk uit.

Hinke Boonstra-Jelsma uit Joure woont nog altijd met plezier op zichzelf en verveelt zich geen moment. Donderdag viert zij haar honderdste verjaardag. Hinke is zelden alleen te vinden in haar woning, ze houdt er van om bezoek te ontvangen.

Afgelopen kwartaal werd er 1 procent minder voor een huis in Fryslân betaald. Gemiddeld gezien zijn de woningen nog altijd 14 procent duurder dan een jaar geleden. Cijfers van de NVM-makelaars in Fryslân laten zien dat er de eerste drie maanden van dit jaar ook bijna een kwart minder huizen verkocht werden vergeleken met het kwartaal ervoor.

Wil je elke dag een overzicht van onze verhalen in je mailbox krijgen? Schrijf je dan in voor onze dagelijkse nieuwsbrief. Dat kan hier. Fijne dag verder!

Nieuws

menu