Van notenmelk tot een olijfolieshot: dit consumeren we in de toekomst, volgens het Food Application Centre for Technology in Leeuwarden

Een olijfolieshot, melk gemaakt van noten of frisdrank gemaakt van Waddenkaas. Op Hogeschool van Hall Larenstein in Leeuwarden wordt geëxperimenteerd met allerlei nieuwe voedingsmiddelen en productiemethoden.

Kevin de Leeuw en Dennis ter Denge in het Food Application Centre for Technology (FACT).

Kevin de Leeuw en Dennis ter Denge in het Food Application Centre for Technology (FACT). Foto: Marchje Andringa

Tijdens de Dutch Food Week gaf het Food Application Centre for Technology (FACT) een kijkje in de keuken. ,,We helpen bedrijven met het ontwikkelen van nieuwe voedselproducten en productiewijzen en doen daarnaast onderzoek op het gebied van voedseltechnologie”, vertelt Kevin de Leeuw, operationeel manager, terwijl hij een bakje speciaal geproduceerde yoghurt leeg lepelt. De ingedikte yoghurt is gemaakt met zo kort mogelijk gepasteuriseerde melk, waardoor de eiwitten intact blijven. Daarmee is hij gezonder, duurzamer en romiger van smaak.

Nieuws

Meest gelezen