Waterstoffabriek SinneWetterstof in Oosterwolde moet over twee maanden draaien. Daar zal worden onderzocht op welke manier waterstof in de toekomst een rol kan spelen bij de energietransitie.

De eerste binnenlandse waterstoffabriek naast een zonnepark in Oosterwolde moet over twee maanden operationeel zijn. Het is een project van netwerkbedrijf Alliander en energieontwikkelaar GroenLeven.

Ben Tubben van Alliander geeft uitleg bij de elektrolyse-installatie in de nieuwe waterstoffabriek. Links Willem de Vries van GroenLeven.

Ben Tubben van Alliander geeft uitleg bij de elektrolyse-installatie in de nieuwe waterstoffabriek. Links Willem de Vries van GroenLeven. Foto: Rens Hooyenga

In de ‘fabriek’, op een steenworp afstand van het Biosintrum als onderdeel van het Ecomunitypark in Oosterwolde, zal worden onderzocht op welke manier waterstof in de toekomst een rol kan spelen bij de energietransitie. En dan met name in de gebieden waar de capaciteit van het elektriciteitsnet ontoereikend is om de grootschalig opgewekte zonne-energie terug te leveren. Het grote doel is om de komende vijf jaar op dat gebied te leren en ervaring op te doen.

Nieuws

menu