Dit artikel is vandaag gratis

Het protest van Earnewâld tegen de wedstrijdcommissie van Elahuizen is afgewezen; de uitslag blijft gehandhaafd

Het protest van Earnewâld tegen de wedstrijdcommissie van Elahuizen werd zondag door het SKS-bestuur afgewezen. Foto: Tom Coehoorn

Het protest van Earnewâld tegen de wedstrijdcommissie van Elahuizen is afgewezen. Schipper Gerhard Pietersma was van mening niet, of niet tijdig, te zijn geïnformeerd vanwege zijn te vroege start.

Nadat de protestcommissie beide partijen vrijdag had gehoord is er advies gegeven aan het bestuur van de SKS. Die kwam tot de conclusie, dat de verantwoordelijkheid en het risico in dit geval ligt bij het skûtsje op basis van artikel 17.3 regels voor de vaart. Vastgesteld is dat eerst bord 11 is getoond en vervolgens bord 4, van Earnewâld.

Alles overwegende kwam het bestuur tot de vaststelling dat de wedstrijdcommissie de juiste procedure heeft gevolgd. De wedstrijdcommissie heeft verder conform de regels van het wedstrijdreglement gehandeld. Het protest werd derhalve afgewezen en de uitslag van de wedstrijd bij Elahuizen blijft gehandhaafd.

Zaterdag waren er twee protesten. Dat van Woudsend tegen Joure werd toegekend (bakboord-stuurboordsituatie). Over het protest van d’Halve Maen tegen Súdwesthoek wordt maandag uitspraak gedaan. Het was pas de tweede keer dat de protestkamer dit kampioenschap in gebruik moest worden genomen. Dat was eerder op de openingsdag in Grou het geval. Ook daar was Joure bij betrokken, maar schipper Rinus de Jong verloor het protest tegen de Súdwesthoek, terwijl dat tegen Woudsend werd afgewezen.

Nieuws

menu