Kan een fossiel bedrijf duurzaamheidsforum Springtij op Terschelling sponsoren? Klimaatgroepen vinden van niet en boden deelnemers woensdag een greenwashing aan

Klimaatgroepen protesteerden woensdagochtend in de haven van Harlingen tegen de fossiele sponsoring van het duurzaamheidsforum Springtij. Deelnemers aan het jaarlijkse driedaagse festival vertrokken vanochtend met de boot naar Terschelling.

Sommige deelnemers aan het Springtijforum lieten zich in Harlingen door actievoerder greenwashen voor ze op de boot naar Terschelling stapten.

Sommige deelnemers aan het Springtijforum lieten zich in Harlingen door actievoerder greenwashen voor ze op de boot naar Terschelling stapten. Foto: Catrinus van der Veen

Deelnemers aan het forum konden zich door de actievoerders laten greenwashen, waarbij ze met groene verf werden ingesmeerd. Volgens Rosanne Rootert van Reclame Fossielvrij reageerden veel Springtijgangers positief op de actie. ,,We hadden goede gesprekken en bij een stuk of dertig mochten we als greenwashactie een groen zonnetje of iets anders op hun gezicht tekenen. En Michel Scholte , de minister van de nieuwe economie, liet Tata op zijn voorhoofd zetten.”

Gasboringen

Nieuws

menu