Protesterende boeren blokkeren de A7 met hooibalen; ME maakt de weg weer vrij

Protesterende boeren zorgden maandag voor veel verkeershinder. Ter hoogte van Frieschepalen was de A7 afgesloten met hooibalen. De ME kwam er aan te pas om de weg weer vrij te geven. Rond half zes kon het verkeer weer verder rijden.

Een groep boeren protesteert bij de grensovergang met Duitsland op de A37. Met de afsluiting willen de boeren wijzen op de verschillen in stikstofbeleid tussen Nederland en Duitsland.

Een groep boeren protesteert bij de grensovergang met Duitsland op de A37. Met de afsluiting willen de boeren wijzen op de verschillen in stikstofbeleid tussen Nederland en Duitsland. Foto: ANP

De protestactie was zondag aangekondigd door Farmers Defence Force. Niet alleen op de A7 was verkeershinder. Ook op de A28 reden boeren met trekkers op de weg en veroorzaakten zo een file. De afrit Zwolle-Zuid werd afgesloten. Er stond een file tot knooppunt Hattemerbroek. Op de A50 was een file van een kwartier. Op de A12 reden boeren tussen Utrecht en Veenendaal en liep de vertraging op tot ruim een uur, aldus de ANWB.

Ministers boos

Nieuws

menu