De provincie Fryslân trekt 330.000 euro uit voor kunstprojecten phōnē en Ulysses: 'Moaie ympuls foar ús Fryske taal en streektalen'

De provincie Fryslân subsidieert door cofinanciering de internationale kunstprojecten phōnē en Ulysses. Die krijgen in totaal een subsidie van 2,6 miljoen euro uit het Creative Europe subsidieprogramma van de Europese Commissie.

Het leven is als een toneelstuk, meent de Amerikaanse theoloog Vanhoozer. Zijn leidende gedachte is dat God het verloop van het drama bepaalt, maar dat de mens er een belangrijke rol in speelt.

Het leven is als een toneelstuk, meent de Amerikaanse theoloog Vanhoozer. Zijn leidende gedachte is dat God het verloop van het drama bepaalt, maar dat de mens er een belangrijke rol in speelt. Foto: Shutterstock

Volgens gedeputeerde Sietske Poepjes komt een half miljoen van het totale subsidiebedrag in Fryslân terecht als de provincie participeert. Daarom kent de provincie in één keer 330.000 euro toe aan de projecten. Poepjes benadrukt het belang ervan: „Wy binne hiel bliid mei dizze moaie projekten. Yn Fryslân hawwe wy twa lûkers fan it projekt: Tryater en Brave New World Producties. It is in moaie ympuls foar ús Fryske taal en streektalen.”

Nieuws

menu