Dit artikel is vandaag gratis

De realisatie van woonzorgcentrum de Nieuwe Stelp op Ameland is weer een stapje dichterbij. De bouw kan bijna beginnen

Het oude woonzorgcentrum De Stelp in Hollum op Ameland. Foto: FD

De gemeente Ameland en Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Dokkum ondertekenden maandag de definitieve aannemingsovereenkomst voor De Nieuwe Stelp. Daarmee is de komst van het woonzorgcentrum zo goed als zeker.

De gemeenteraad van Ameland stemde eind vorig jaar in met een kredietverstrekking van bijna 24 miljoen euro voor de bouw van de Nieuwe Stelp, een woonzorgcentrum voor ouderen. Het gebouw, dat 48 appartementen telt, vervangt de huidige Stelp in het centrum van Hollum en moet aan de rand van het dorp worden neergezet.

Om door te kunnen, ondertekenden Bouwgroep Dijkstra Draisma en de gemeente maandag de definitieve aannemingsovereenkomst. Ook bereikte Ameland een akkoord met de KwadrantGroep over het invullen van de zorg.

‘Ontzettend belangrijk’

,,De bouw van de Nieuwe Stelp is ontzettend belangrijk voor Ameland”, laat wethouder Piet IJnsen weten. ,,Nu kunnen we uitzien naar de bouwactiviteiten.” De volgende stap is het bouwrijp maken van de locatie. Hierover worden afspraken gemaakt met de gebruikers van het aangrenzende sportpark.

De plannen worden nog getoetst aan de voorwaarden van de Wet natuurbescherming. De verwachting is dat de werkzaamheden begin april kunnen starten. De oplevering staat voor het najaar van 2024 gepland.

Nieuws

menu