Recordkampioen Tony Brundel revancheert zich met winst op Sleattemer Mar; Sikke Heerschop behoudt de leiding in A-klasse

Een windschifting deed Tony Brundel op de Hegemer Mar in de eindfase de das om. Maar een dag later was het wel raak voor de recordkampioen, die in de A-klasse van de IFKS zijn eerste zege pakte op de Sleattemer Mar.

Zesvoudig winnaar in de A-klasse, Tony Brundel, voelt met de Lytse Lies in het derde kruisrak de hete adem van Ulbe Zwaga (Z) met Waaksdom.

Zesvoudig winnaar in de A-klasse, Tony Brundel, voelt met de Lytse Lies in het derde kruisrak de hete adem van Ulbe Zwaga (Z) met Waaksdom. Foto: Tom Coehoorn

Dus was het feest op de Lytse Lies, het schip van de 71-jarige Brundel, die in zijn loopbaan al zes keer (1997, 2005, 2006, 2008, 2012 en 2015) het klassement won in de A-klasse. De laatste keer was alweer zeven jaar geleden. Maar er zit nog geen sleet op, al gaan de jaren tellen bij Brundel. ,,De spirit is er nog wel, maar af en toe laten de spieren het wat afweten. Maar met die adrenaline voel je dat niet.”

Nieuws

menu