De regelingen voor minima moeten makkelijker, kreeg armoedeminister Carola Schouten in Sneek te horen: 'Sommige mensen zijn compleet afgehaakt van de overheid'

Minister Carola Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen kreeg maandag bij een werkbezoek aan Sneek een inkijkje in de sociale initiatieven van de gemeente Súdwest-Fryslân op het gebied van armoede en schulden. De boodschap aan Den Haag was duidelijk. ,,Kom met een lange langetermijnvisie, in plaats van alleen pleisters te plakken.”

Moeders Mariska Pranger, Esmé van der Leeden, Ytje Luinenburg en Sarah Dalo. Rechts wethouder Marianne Poelman en minister Carola Schouten.

Moeders Mariska Pranger, Esmé van der Leeden, Ytje Luinenburg en Sarah Dalo. Rechts wethouder Marianne Poelman en minister Carola Schouten. Foto: Simon Bleeker

Op een ‘stipepunt’ van stichting Sociaal Collectief in Sneek, vanuit waar allerlei sociale initiatieven in de buurt worden gerealiseerd, zit minister Schouten maandag samen met vrijwilligers en hulpverleners in een kring. Het onderwerp op de agenda: ontbijttasjes. Het is een project dat Súdwest-Fryslân vorig jaar is begonnen om te zorgen dat kinderen in armoede niet met een lege maag naar school gaan. Het Rode Kruis vult de tassen met ontbijtspullen voor een hele week, Sociaal Collectief vangt samen met het gebiedsteam de hulpvragen op.

Stoer

Nieuws

menu