Dit artikel is vandaag gratis

Rijkswaterstaat voert deze maand onderhoud uit aan sluizen in de Afsluitdijk, de scheepvaart moet rekening houden met langere wachttijd of vertraging

De Lorentzsluizen bij Kornwerderzand. Foto: Marcel van Kammen

Rijkswaterstaat voert deze maand onderhoud uit aan de sluizen in de Afsluitdijk. Scheepvaart moet rekening houden met langere wachttijd of extra vaartijd. Wegverkeer ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.

Eerst wordt de Stevinsluis in Den Oever aangepakt (12-14 september), daarna is het de beurt aan de Lorentzsluizen in Kornwerderzand (19-23 september).

Tijdens de werkzaamheden, die dagelijks plaatsvinden tussen 08.00 en 17.00 uur, zijn de sluisdeuren buiten werking. Daardoor is de sluiskolk waar aan gewerkt wordt volledig gestremd. Het betreft een geplande jaarlijkse inspectie.

Rijkswaterstaat meet of de sluisdeuren en aangrijppunten goed zijn afgesteld. Gelijktijdig voert Rijkswaterstaat een aantal werkzaamheden uit bij de nieuwe keersluis in Den Oever; de aanvaarbeveiliging voor de keersluis wordt geplaats, de sluisdeuren worden getest en een cameramast wordt verhoogd.

Nieuws

menu