Rob uit Burgum heeft de ‘meest biodiverse tuin’ van Tytsjerksteradiel: kattenhaar in de voedersilo voor het bouwen van nesten en takkenrillen voor egels

Op de Internationale Dag van de Biodiversiteit is maandag de tuin van Rob van der Rol uit Burgum uitgeroepen tot meest biodiverse tuin van de gemeente Tytsjerksteradiel. De jury omschrijft de tuin als ‘een klein natuurgebiedje met veel leven’.

Caroline de Pee (wethouder Tytsjerksteradiel), Rob van der Rol uit Burgum en Dieke van der Pol (beleidsmedewerker Biodiversiteit).

Caroline de Pee (wethouder Tytsjerksteradiel), Rob van der Rol uit Burgum en Dieke van der Pol (beleidsmedewerker Biodiversiteit). Foto: Binne-Louw Katsma

Van der Rol werd samen met twee andere tuineigenaren geselecteerd als kanshebber uit de inzendingen. Dat gebeurde door de winnaars van de vorige twee edities van deze prijs. De ambtenaar biodiversiteit van de gemeente bezocht vervolgens de tuinen en koos de winnaar. ‘De tuin van Rob van der Rol was een aangename verrassing. Midden in een woonwijk ligt een klein natuurgebiedje met veel leven’, zo schrijft de gemeente daarover.