Rondkomen is voor steeds meer mensen moeilijk door de dure boodschappen. Maar grote klappen worden later dit jaar verwacht

Op de hogere benzine- en bierprijzen wordt onder het tanken en boodschappen doen in Nederland flink gemopperd. Maar wat als je zonder inflatie al de eindjes haast niet aan elkaar kon knopen? Er melden zich al meer mensen bij hulpinstanties. Maar de grote klap gaat nog komen verwachten mensen uit het veld.

Door aanbiedingen af te lopen proberen mensen de eindjes aan elkaar te knopen.

Door aanbiedingen af te lopen proberen mensen de eindjes aan elkaar te knopen. Foto: ANP

,,Ik wist tot nu toe uit de bewindvoering te blijven maar ik weet niet of dat zo blijft.” Bijstandsmoeder Jolanda (54) uit de Leeuwarder wijk Bilgaard kon door goed op de centjes te letten tot nu toe haar gezin van drie kinderen tussen de dertien en achttien jaar draaiende houden. Nu de boodschappen steeds duurder worden en haar energierekening met 50 procent omhoog is gegaan wordt het nijpend, merkt ze. ,,Ik denk niet meer van tevoren ‘we eten vanavond bloemkool’, maar kijk wat is afgeprijsd omdat het op de datum is. En een extraatje als een stukje kaas of worst in het weekeinde zit er ook niet meer in.”

Nieuws

menu