Grote kans de Rotondes weer terugkomen in de Haadwei in Damwâld. Weggebruikers konden niet wennen aan de shared space kruisingen

De kans is groot dat er weer rotondes in de Haadwei in Damwâld komen. Bij de herinrichting in 2017 werden ze vervangen door shared space kruisingen, maar weggebruikers kunnen daar niet aan wennen. De gemeente nu twee rotondes terug.

Borden moeten op dit moment voor een veiliger kruising van de Haadwei met de Kruisweg zorgen. Het is de bedoeling dat daar een rotonde komt.

Borden moeten op dit moment voor een veiliger kruising van de Haadwei met de Kruisweg zorgen. Het is de bedoeling dat daar een rotonde komt. Foto: gemeente Dantumadiel

De herinrichting van de voormalige hoofdweg naar Dokkum moest na de komst van de Sintrale As een verkeersluwe en veilige weg opleveren. Veel weggebruikers bleken echter niet tevreden met de nieuwe inrichting. Vooral de shared space kruisingen die de rotondes vervingen zorgen voor onzekerheid. Ook blijven auto’s te hard door het dorp rijden terwijl er nu ook fietsers van de hoofdweg gebruikmaken.

Nieuws

menu