Dit artikel is vandaag gratis

Ruim baan voor fietsers op het vernieuwde Lindepad. Breed pad loopt langs de weer meanderende beek De Lende.

Ook met een duo-fiets is het vernieuwde en verbrede fietspad langs De Lende makkelijk af te leggen. Foto: Rens Hooyenga

Met suppen, kanovaren en, natuurlijk, een fietstocht is vrijdagmiddag het vernieuwde fietspad langs de De Lende in de gemeente Weststellingwerf geopend. Het verbrede fietspad is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Beekdal Linde.

Het pad loopt tussen de Kontermansbrug bij De Hoeve en de Domeinenweg bij Wolvega. Het volgt de beek De Lende en loopt door natuurgebied Lendevallei van It Fryske Gea. De beek liep voorheen recht door het landschap maar door het uitgraven van een aantal beeklussen kronkelen de beek en het fietspad nu door het beekdal. Het fietspad is nu twee meter breed en gemaakt van beton. Ook zijn er twee kano-in- en uitstapplaatsen gekomen, verschillende visplekken en er is een nieuwe aanlegsteiger.

IJkenverlaat

De werkzaamheden aan het fietspad en de beek zijn onderdeel van gebiedsontwikkeling Beekdal Linde. In dit project staat het werken aan doelen voor water, landbouw, landschap, recreatie en natuur in het beekdal centraal.

Op het lijstje werkzaamheden staan nog de inrichting van de polder IJkenverlaat en van de gronden die tussen Oldeholtpade en de beek liggen. Ook moet er nog een deel van De Lende weer meanderend worden gemaakt.

Nieuws

menu