Wie funderingsschade heeft aan zijn woning in de Groote Veenpolder door paalrot, zou een ruimhartige tegemoetkoming moeten krijgen die vanaf 2015 geldt

Gedupeerden van funderingsschade in het veenweidegebied zouden moeten kunnen rekenen op een financiële tegemoetkoming van de (provinciale) overheid. De regeling moet ,,ruimhartig” zijn en met terugwerkende kracht vanaf 2015 gelden.

Ike en Ben Naafs bij hun veenarbeidershuisje in Munnekeburen, in oktober 2020. Het huisje is weggezakt als gevolg van een dalende veenbodem en een wisselend slootwaterpeil.

Ike en Ben Naafs bij hun veenarbeidershuisje in Munnekeburen, in oktober 2020. Het huisje is weggezakt als gevolg van een dalende veenbodem en een wisselend slootwaterpeil. Foto: Simon Bleeker

Dat adviseert de Funderingstafel, het door de provincie ingestelde adviesorgaan van burgers in het veenweidegebied. Voorzitter André van de Nadort, in het dagelijks leven burgemeester van Weststellingwerf, maakte dit woensdag bekend in een commissievergadering van Provinciale Staten.

Nieuws

menu