Ruth Peetoom wordt uitgever ‘Friesch Dagblad’

Ruth Peetoom treedt per 1 maart in dienst van NDC Mediagroep als uitgever van het Friesch Dagblad. In die functie gaat Peetoom, nu nog voorzitter van het CDA, zich inzetten voor het verder versterken van de positie van de krant binnen én buiten de provincie.

Ruth Peetoom bij een CDA-congres.

Ruth Peetoom bij een CDA-congres. Foto: ANP

Peetoom is sinds 2011 partijvoorzitter van het CDA. Daarvoor was ze predikant in Utrecht en Groningen. De nieuwe uitgever krijgt in het bijzonder de opdracht mee om onder de titel Het Goede Leven voor het Friesch Dagblad relevante onderwerpen te agenderen, het dagblad ook buiten Fryslân bekender en toegankelijker te maken en daarmee de identiteit van de krant te versterken.

Hoofdredacteur Ria Kraa ziet in de samenwerking met Peetoom kansen voor verdere verdieping en verrijking. ,,De abonnees in Fryslân zullen dat terugzien in de krant en hopelijk gaan nog veel meer mensen buiten de provincie ontdekken hoeveel moois het Friesch Dagblad ook hen te bieden heeft.”

Mienskip

Peetoom kijker ernaar uit om te beginnen in haar nieuwe functie, meldt ze bij haar aanstelling. ,,Als uitgever zal ik mij, vanuit de principes van het Friesch Dagblad , inzetten voor kwalitatief goede journalistiek, versterking van de rechtsstaat en de democratie, duurzaamheid en het goed omgaan van mensen met elkaar. Het gaat om, op zijn Fries, mienskip.”

De komst van Peetoom zal volgens algemeen directeur Pier Baarsma van NDC Mediagroep zorgen voor een versterking van de positie van de krant en het bedrijf. ,,Dit betekent een investering in de doelstelling van NDC en eigenaren FB Oranjewoud en stichting Je Maintiendrai Fonds om de noordelijke economie te versterken door te werken aan meer sociale en culturele verbinding”, aldus de algemeen directeur. ,,Met de komst van Ruth Peetoom geven we daar gezicht aan.”

Nieuws

menu