Rutte na gesprek met een melkveehouder in Koudum: 'ik kan de zorgen niet wegnemen'

Premier Mark Rutte heeft donderdagmiddag een ,,goed gesprek” gehad bij een melkveehouder in Koudum, maar er is ,,grote bezorgdheid”. Net zoals de twee gesprekken die hij eerder voerde met agrariërs elders in het land was ook dit gesprek heftig, maar de ,,zorgen zijn ook groot en die kan ik niet wegnemen”. Op het gesprek van vrijdag met een deel van het kabinet en boerenorganisaties wil hij niet vooruitlopen.

Minister-president Mark Rutte krijgt een rondleiding op een melkveebedrijf voorafgaand aan een gesprek met boeren over de stikstofplannen.

Minister-president Mark Rutte krijgt een rondleiding op een melkveebedrijf voorafgaand aan een gesprek met boeren over de stikstofplannen. Foto: ANP

Rutte begrijpt de zorgen van de boeren, zegt hij. Vanuit zijn rol legt hij uit dat het kabinet bezig is met het vraagstuk van de stikstofreductie en de problematiek rond water en fijnstof. ,,Het is in dit land van belang om én een sterke boerensector te hebben, maar er ook voor te zorgen dat we de natuur in stand houden. Dat zijn belangen die in een goede balans moeten komen.”

Nieuws

menu