Súdwest-Fryslân heeft een nieuwe kinderburgemeester, Noor Bosman volgt Jan Eise Kruithof op

Burgemeester Jannewietske de Vries samen met de nieuwe kinderburgemeester Noor Bosman (midden) en Jan Eise Kruithof (rechts) die afzwaaide als kinderburgemeester.

Burgemeester Jannewietske de Vries samen met de nieuwe kinderburgemeester Noor Bosman (midden) en Jan Eise Kruithof (rechts) die afzwaaide als kinderburgemeester. Foto: Gemeente Súdwest-Fryslân

Noor Bosman van basisschool De Oudvaart in Sneek is de nieuwe kinderburgemeester van Súdwest-Fryslân. Ze werd gekozen uit dertig jonge sollicitanten die een gooi deden naar de functie, en volgt Jan Eise Kruithof op.

Vorige week vertelden alle dertig gegadigden uit de gemeente op het stadhuis in Sneek waarom zij zo graag kinderburgemeester willen worden. Volgens Erik Korenstra van de Kleine Ambassade, die kinderen bij de politiek wil betrekken, was het een moeilijke keuze. ,,Ook dit jaar solliciteerde er weer een supergemotiveerde groep kinderen. Toch moesten we een keuze maken. Wij denken dat we met dit team de beste afspiegeling hebben van alle kinderen in de gemeente.”