Dit artikel is vandaag gratis

Súdwest-Fryslân zoekt nieuwe kinderburgemeester, maar heeft ook tien rayonhoofden nodig

Jannewietske de Vries (l) met kinderburgemeester Jan Eise Kruithof (r) en de tien rayonhoofden. Foto: Gemeente Súdwest-Fryslân

Súdwest-Fryslân zoekt een opvolger voor kinderburgemeester Jan Eise Kruithof. Leerlingen uit groep 7, die graag hun steentje willen bijdragen en mee willen denken over hoe dingen beter kunnen in hun gemeente, kunnen nu solliciteren naar deze functie.

Het afgelopen jaar was Jan Eise Kruithof de kinderburgemeester van Súdwest-Fryslân. Hij had een rol bij bijzondere gelegenheden zoals het ontvangen van Sinterklaas en het uitreiken van lintjes op Koningsdag.

Rayonhoofden

Omdat Súdwest-Fryslân qua oppervlakte de grootste gemeente van Nederland is, worden er naast de kinderburgemeester nog tien andere kinderen uit alle hoeken van de gemeente gezocht. Samen met de kinderburgemeester vormen zij een team dat waakt over de adviezen van de kinderen van Súdwest-Fryslân.

De zittingstermijn van één jaar van de kinderburgemeester start in februari 2023, tijdens de jaarlijkse Kinderconferentie. Geïnteresseerden kunnen via school of e-mail een sollicitatieformulier insturen.

Nieuws

menu