Dit artikel is vandaag gratis

De gemeente Súdwest-Fryslân betaalt ook mee: twee onbewaakte spoorwegovergangen worden beveiligd

Een beveiligde spoorwegovergang. Foto: FD

De onbewaakte spoorwegovergangen in de Singel bij Boazum en de Schuilenburg bij Hindeloopen worden uitgerust met slagbomen en stoplichten. De gemeente Súdwest-Fryslân past 350.000 euro bij.

Daarmee kunnen de overgangen aangepakt worden. De provincie Fryslân reserveerde eerder namelijk als 561.000 euro voor deze twee overgangen. Het werk in Boazum begint in augustus. De plannen voor de overgang in Hindeloopen zijn momenteel in de maak.

Hiermee zijn de laatste twee openbare onbeveiligde overgangen in Súdwest-Fryslân bewaakt. Ruim een jaar geleden kwamen twee 79-jarige inzittenden van een auto om het leven toen die op de overgang bij Boazum geschept werd door een trein.

Er zijn ook nog drie particuliere overgangen (in de Zuidwesthoekweg bij IJlst, tussen Draeisterhuzen en Nijesyl en in het Brekkenpaad bij de Sypsleat bij Aldegeaster Brekken). ProRail heeft deze nog niet ingepland, antwoordde wethouder Michel Rietman op vragen van raadslid Pieter Greidanus (Nieuw Sociaal). Ook over de elf overgangen tussen weides in de gemeente kunnen nog geen concrete mededelingen worden gedaan.

Nieuws

menu