Dit artikel is vandaag gratis

SC Cambuur houdt het lang spannend tegen Feyenoord, maar verliest nipt

Cambuurspeler Mees Hoedemakers probeert Feyenoorder David Hancko van de bal af te houden. Foto: ANP

SC Cambuur heeft de midweekse competitiewedstrijd tegen Feyenoord in de Kuip met 1-0 verloren. Na een vroeg doelpunt van Quilindschy Hartman, in de vierde minuut, leek Cambuur een moeilijke avond tegemoet te gaan. Maar een tweede doelpunt van Feyenoord bleef uit, waardoor de Leeuwarders tot en met het eindsignaal mochten hopen op een stuntje.

Feyenoord, dat bij een grote uitslag de koppositie in de eredivisie van PSV kon overnemen, kon na het openingsdoelpunt van Hartman de wedstrijd niet in het slot gooien. Dat was deels te danken aan de hechte verdediging van SC Cambuur en een kleine dosis geluk.

Andersom dwong ook SC Cambuur kansjes af, zoals Jamie Jacobs na een half uur spelen. Hij kon de bal net niet toucheren, waarna doelman Bijlow de bal kon pakken. Aan de andere kant kwam ook Cambuur-keeper Joao Virginia een paar keer in actie.

Tweede helft

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. SC Cambuur kwam goed weg toen Marco Tol een schot van Feyenoord-speler Gimenez van de lijn haalde. Cambuurtrainer Pascal Bosschaart voelde dat er misschien wat te halen viel en wisselde aanvallend door eerst Mambimbi en Sambissa en daarna Breij en Boere in de ploeg te brengen.

In de laatste fase was het alles of niets voor SC Cambuur, waardoor ook Feyenoord mogelijkheden kreeg om te scoren. Dat gebeurde niet. Zo beleefde SC Cambuur een redelijk hoopvolle generale repetitie in de aanloop naar de derby in en tegen Heerenveen, aankomende zondag.

Nieuws

menu