Het SKS-kampioenschap is tijdens de lotingavond officieel bijgeschreven op de lijst van Immaterieel Erfgoed

Na twee jaar zonder kampioenschap kon vrijdagavond de traditionele opening van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS) in Grou weer in ere worden hersteld. Het was een drukte van belang in en om de circustent op het Halbertsmaplein in het dorp waar zaterdag traditioneel zal worden afgetrapt voor de 76e editie van het kampioenschap van de SKS. Tijdens de bijeenkomst is het evenement officieel bijgeschreven op de inventarisatielijst Immaterieel Erfgoed.

Het skûtsje van Langweer in de achtervolging op het Grouster skûtsje tijdens een eerdere editie van het SKS-kampioenschap.

Het skûtsje van Langweer in de achtervolging op het Grouster skûtsje tijdens een eerdere editie van het SKS-kampioenschap. Foto: ANP

Daar was vanwege de pandemie nog niet eerder tijd en gelegenheid voor geweest. Het certificaat werd namens het kenniscentrum Immaterieel Erfgoed ondertekend door directeur Marco van Baalen, SKS-voorzitter René Nagelhout, gedeputeerde Friso Douwstra (provincie Fryslân) en burgemeester Sybrand van Haersma Buma van Leeuwaren, namens alle gemeentes die de komende veertien dagen door de SKS-vloot zal worden aangedaan.

Nieuws

menu