Samenwerking tussen onderwijs en de praktijk is het toverwoord in de horeca, zo is de stemming op de banenmarkt op het Friesland College. 'Dit is een mooi moment voor één-op-één-contact'

Met de allereerste kennissessie met banenmarkt hoopt het Friesland College in Leeuwarden voor verbinding te zorgen tussen het onderwijs en de gastvrijheidssector. Met als toverwoord samenwerking van onderwijs en praktijk.

De studenten Pieter Brouwer en Rutmer Geertsma (vanaf links) van de koksopleiding, niveau 2, informeren bij de stand van Krim Texel in het atrium van schoolgebouw Triangel van het Friesland College naar de mogelijkheden voor een stageplaats.

De studenten Pieter Brouwer en Rutmer Geertsma (vanaf links) van de koksopleiding, niveau 2, informeren bij de stand van Krim Texel in het atrium van schoolgebouw Triangel van het Friesland College naar de mogelijkheden voor een stageplaats. Foto: Marchje Andringa

Het lijkt allemaal zo simpel, maar je moet er maar opkomen. Dat is ook wel gebeurd, maar destijds was de tijd er nog niet rijp voor. Nu wel, zegt Patricia Bekkema-Dijkstra , coördinator professionalisering, die alle activiteiten van studenten, docenten en de partners die bij het initiatief betrokken zijn coördineert. Ze straalt. ,,Hoe vet is het dat je studenten, eigenaren en beleidsmakers met z’n allen aan het werk zet.”

Nieuws

menu