Dit artikel is vandaag gratis

Sc Heerenveen stapt in circulaire economie-initiatief, club wil samen met Omrin en twaalf bedrijven werken aan een beter klimaat

Van links naar rechts: Jan Willem Sietsma (kwartiermaker Samen Circulair), Evert Jan van Nijen, (directeur Circulair Fryslân), Steven van der Velde (voorzitter bestuur Samen Circulair) en Bouwe de Boer van Freonen fan Fossylfrij Fryslân. Foto: Samen Circulair

Samen met afvalverwerker Omrin en twaalf Heerenveense bedrijven stapt Sc Heerenveen in het circulaire economie-initiatief Samen Circulair Heerenveen.

Voorzitter en initiatiefnemer van de Stichting Samen Circulair Heerenveen is Omrin-directielid Steven van der Velde. ,,We voelen een gezamenlijke verantwoordelijkheid om actief iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan alleen door goede samenwerking, dat merken wij in de praktijk al door onze manier van werken.”

Traditie in innovatie

Volgens Cees Roozemond, algemeen directeur van sc Heerenveen wil de club de meest circulaire betaald voetbalorganisatie van Nederland worden. ,,Wij hebben een traditie in innovatie, binnen en buiten het veld. Zowel de UEFA als de KNVB komen bovendien met steeds strengere regels waarin wij als club moeten voldoen aangaande duurzaamheid.”

Samen Circulair werkt samen met onder andere de Vereniging Circulair Friesland en de Freonen fan Fossylfrij Fryslân en is gevestigd in de circulaire huiskamer van het Abe Lenstra Stadion.

Nieuws

menu