Scepsis bij dorpsbelang over het idee voor een pontje tussen tussen Woudsend en Heeg: 'Je bent zomaar vijf of zes jaar verder. Zo’n plan kost gewoon heel veel tijd'

Dorpsbelang en recreatieschap reageren terughoudend op het idee van een watersportondernemer uit Woudsend voor het realiseren van een pontje naar het Eiland van Heeg en het dorp Heeg.

Op de plek van de Marrekrite-steigers in de monding van de Wâldseinster Rakken moet een Toeristisch Overstappunt komen met onder meer een veerpont naar het Eiland van Heeg (links) en het dorp Heeg (achtergrond). Rechts een deel van Gouden Boaiem.

Op de plek van de Marrekrite-steigers in de monding van de Wâldseinster Rakken moet een Toeristisch Overstappunt komen met onder meer een veerpont naar het Eiland van Heeg (links) en het dorp Heeg (achtergrond). Rechts een deel van Gouden Boaiem. Foto: Simon Bleeker

Ondernemer Jaap Kruijshaar vertelde vorige week in deze krant dat hij ideeën heeft voor een pontje over de Hegemer Mar. Bij de Marrekritesteigers in de monding van de Wâldseinster Rakken zou hij een opstapplaats willen. Nieuwe fietspaden naar Woudsend en Indijk zouden er het pontje moeten aansluiten op het bestaande fietsroutenetwerk, zodat de opstapplaats kan uitgroeien tot een Toeristisch Overstappunt (TOP).

Nieuws

menu