Schade door stormweer van zaterdag viel in Fryslân mee. Maandag wordt nog een zwaardere storm verwacht, het KNMI heeft code oranje afgegeven

De storm die afgelopen zaterdag over het noorden van Nederland raasde heeft in Fryslân relatief weinig schade opgeleverd. De brandweer moest volgens de Veiligheidsregio zes keer uitrukken. Voor maandag heeft het KNMI code oranje afgegeven.

De fundering van strandpaviljoen De Sunset op de noordwestelijke strandovergang bij Hollum op Ameland kwam door het hoge water en de stormachtige wind bijna bloot te liggen.

De fundering van strandpaviljoen De Sunset op de noordwestelijke strandovergang bij Hollum op Ameland kwam door het hoge water en de stormachtige wind bijna bloot te liggen. Foto: Jan Spoelstra

Op een boom die op een woonboerderij in Damwâld viel na, plus meldingen van losgeslagen steigers bij onder andere zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden en een kapotgewaaid reclamebord in Grou, viel de schade in Fryslân mee, in vergelijking met de provincies Groningen en Drenthe, aldus woordvoerder Jan Kees Toxopeus.

Molen

Nieuws

menu