Sedie Boonstra (88) stopt noodgedwongen als vrijwilligster bij Karmelklooster in Drachten. ,,Hjir leit in grut diel fan myn libben”

Het zijn de laatste dagen voor het Karmelklooster in Drachten. De publieke functie van het monumentale pand verdwijnt. Zaterdag is het klooster voor het laatst te bezoeken. Het betekent ook dat Sedie Boonstra (88) moet stoppen met haar bloemenkunstwerkjes.

Sedie Boonstra (88) zorgt voor de laatste keer dat een tentoonstelling in het Karmelklooster in Drachten mooi is aangekleed met bloemen.

Sedie Boonstra (88) zorgt voor de laatste keer dat een tentoonstelling in het Karmelklooster in Drachten mooi is aangekleed met bloemen. Foto: Jilmer Postma

Van de zeventig vrijwilligers die er geregeld rondliepen, is de 88-jarige Sedie Boonstra vanaf het eerste uur in 1993 erbij betrokken geweest. Een manusje van alles was ze. Ze schonk koffie en thee bij lezingen, concerten en openingen van exposities, naaide de gordijnen voor de slaapvertrekken, maakte foto’s van gebeurtenissen en kleedde de ruimtes aan met bloemen. Ze maakte kunstwerken van haar bloemstukjes.

Nieuws

menu