Smallingerland presenteert het nieuwe coalitieakkoord: meer woningen, minder armoede

Stabiliteit en mienskip waren de toverwoorden tijdens de presentatie van het coalitieakkoord van de gemeente Smallingerland. Na een periode van politieke roerigheid moet er rust komen om aan thema’s als duurzaamheid, economische ontwikkeling, woningbouw en de bestrijding van armoede te werken als het aan het nieuwe college met vier wethouders ligt.

Robin Hartogh Heys, Pieter van der Zwan, Maria le Roy en Sipke Hoekstra tijdens de presentatie van het coalitieakkoord in Opeinde.

Robin Hartogh Heys, Pieter van der Zwan, Maria le Roy en Sipke Hoekstra tijdens de presentatie van het coalitieakkoord in Opeinde. Foto: Rens Hooyenga

,,Na de coronatijd willen we de mensen weer meer gaan opzoeken en de kloof tussen de politiek en de mienskip kleiner maken”, zegt Maria le Roy (FNP en GroenLinks), die na twee jaar in het zakencollege te hebben gezeten net als Robin Hartogh Heys (CDA) doorgaat als wethouder in de gemeente Smallingerland. ,,We willen daarom ook meer zichtbaar zijn op locatie.” Mede daarom is het coalitieakkoord „op hoofdlijnen, met een aantal speerpunten”, waar een maandenlange formatie aan vooraf ging, op het voetbalveld van ONT in Opeinde gepresenteerd. Het collegebestuur moet meer benaderbaar worden voor de burger, zo stelt het akkoord. Wethouders zullen om die reden dan ook eigen wijken en dorpen onder hun hoede krijgen om het contact tussen de burger en de politiek te vergemakkelijken.

Extra ambtenaren

Nieuws

menu