Dit artikel is vandaag gratis

Een zwemcentrum van ruim 44 miljoen euro: Smallingerland vraagt de gemeenteraad in zee te gaan met het voorstel van aannemer Dijkstra Draisma voor nieuwbouw van zwembad De Welle

Een artist impression van het nieuwe zwemcentrum. Foto: Hooper Architects

Het college van B en W van Smallingerland adviseert de gemeenteraad om definitief in te stemmen met het resultaat van de onderhandelingen met Bouwgroep Dijkstra Draisma voor de nieuwbouw van zwemcentrum De Welle in Drachten. De totale kosten bedragen 44.165.000 euro.

Voor de gemeente Smallingerland bedraagt dit een investering van ruim 31 miljoen euro. Door de oorlog in Oekraïne zijn de bouwkosten flink verhoogd. Ten tijde van het raadsbesluit over de nieuwbouw van het zwembad in mei 2020 was de investering van de gemeente nog begroot op een kleine 19 miljoen euro.

Verantwoord

Ondanks de flinke verhoging ziet de gemeente weinig heil in alternatieven, zoals het afwijzen van het bod van het bouwbedrijf of het opnieuw aanbesteden van de klus. De verwachting is dat de bouwkosten blijven stijgen en dat er niet meer concurrentie is op betere inschrijvingen. ‘Wij achten, gezien de consequenties van de alternatieven, het vervolgen van het project op basis van dit voorstel de meest verantwoorde keuze’, stelt het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad.

Het zwemcentrum zou, als de raad instemt, in januari 2025 klaar zijn voor bezoekers. Op 7 februari beslist de gemeenteraad over de nieuwbouw van De Welle.

Nieuws

menu