Op de fiets naar de middelbare school in Drachten? Voor scholieren uit Ureterp en omgeving ligt er nu een heerlijk breed en veilig stuk fietspad te wachten

Leerlingen van basisscholen De Opdracht, Eben Haëzer en De Twirre uit Ureterp hebben maandag de snelfietsroute langs de Hegebrechsterleane tussen Ureterp en Drachten officieel in gebruik genomen. Met het nieuwe tracé van 1200 meter willen de gemeenten Opsterland en Smallingerland de veiligheid van de fietsers verbeteren en het gebruik van fietsen stimuleren.

Leerlingen van basisscholen De Opdracht, Eben Haëzer en De Twirre uit Ureterp onderweg op de nieuwe snelfietsroute tussen Ureterp en Drachten. Muziekartiest Folkert-Hans leidt het peloton, met in zijn wiel wethouder van Opsterland Durk Durksz.

Leerlingen van basisscholen De Opdracht, Eben Haëzer en De Twirre uit Ureterp onderweg op de nieuwe snelfietsroute tussen Ureterp en Drachten. Muziekartiest Folkert-Hans leidt het peloton, met in zijn wiel wethouder van Opsterland Durk Durksz. Foto: Jilmer Postma

De totale kosten van het project, uitgevoerd door aannemer KWS uit Leek, bedragen 1,5 miljoen euro. Opsterland heeft twee derde van dat bedrag beschikbaar gesteld: de nieuwe fietsroute ligt ook voor twee derde binnen de grenzen van die gemeente. Het nieuwe fietspad maakt onderdeel uit van de nieuwe snelfietsroute richting Groningen. De totale werkzaamheden hebben zo’n vijf maanden in beslag genomen.

Nieuws

menu