Speelgoedbank Op Stelten in Buitenpost wordt steeds minder bezocht en stopt daarom: 'We hebben dit werk met veel liefde gedaan'

Kinderen uit gezinnen met een smalle beurs blij maken met speelgoed, dat was het doel van stichting Speelgoedbank Op Stelten in Buitenpost. Maar de stichting ziet steeds minder gezinnen langskomen. Op 31 december sluiten daarom de deuren.

Jolanda Poortinga (links), Durkje Visser en Marijke van der Wal (recht) richtten speelgoedbank Op Stelten in Buitenpost op. Wegens gebrek aan animo gaan eind dit jaar de deuren dicht.

Jolanda Poortinga (links), Durkje Visser en Marijke van der Wal (recht) richtten speelgoedbank Op Stelten in Buitenpost op. Wegens gebrek aan animo gaan eind dit jaar de deuren dicht. Foto: Marcel van Kammen

Iedere derde zaterdag van de maand mogen kinderen uit gezinnen die financieel krap zitten gratis iets uitzoeken in de speelgoedbank, die zes jaar geleden werd opgericht. Maar waar er in het begin soms wel eens rijen stonden, maken beduidend minder gezinnen gebruik van deze voorziening, vertelt initiatiefnemer Durkje Visser.

Nieuws

menu