Het sprookjesbos van Bosk kan wandelen en zingen, en het inspireert bezoekers om de auto wat vaker te laten staan

Van een grijze doorreisplek, veranderde het Leeuwarder Stationsplein zaterdag met de opening van Bosk in een groen recreatiegebied. Vanaf maandag gaat het ‘wandelende’ bomenproject van Arcadia op pad door de stad, maar van het publiek mogen de bomen ook wel blijven staan.

Honderden zangers en zangeressen brachten zaterdag het klanklandschap 'Woud der Stemmen' van componist Merlijn Twaalfhoven ten gehore, en gaven zo de bomen van Arcadia-project 'Bosk' een stem.

Honderden zangers en zangeressen brachten zaterdag het klanklandschap 'Woud der Stemmen' van componist Merlijn Twaalfhoven ten gehore, en gaven zo de bomen van Arcadia-project 'Bosk' een stem. Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen

Ooooooh. Aaaaaaaaaaahhh. Oooooh. Aaaaaahhhhh. Afgelopen week konden bezoekers het Stationsplein van Leeuwarden al zien veranderen in een stationspark toen stukje bij beetje de 1200 bomen in 800 bakken van Bosk er op hun plek werden gezet. Zaterdag werd het publiek in het ‘wandelende’ bos van de culturele honderddaagse Arcadia ook nog getrakteerd op gezang. En niet alleen van de aanwezige kauwtjes en koolmezen.

Woud der Stemmen

Nieuws

menu