Status aparte voor de Waddeneilanden? Nee, liever een Waddentoets bij het maken van beleid én geld uit de Regiodeal voor eigen ideeën

Drie Kamerleden, een paar Provinciale Statenleden, wethouders en gemeenteraadsleden luisteren maandag op Terschelling naar de specifieke problemen en situatie van de Waddeneilanden. Een echte, gehele ‘Status Aparte’ zoals Aruba ooit had, willen de ondernemers op de Wadden niet per se. Maar wel moet er volgens hen begrip gekweekt worden over de bijzondere eilandsituatie, een ‘Waddentoets’ bij elk beleidsstuk misschien?

Tijdens een paneldiscussie werd maandagavond op Terschelling gedebatteerd over wonen, toerisme en een bijzondere status voor de eilanden in Hotel Schylge. Burgemeester Caroline van de Pol opende de discussie, die onder andere werd gevoerd door D66-Kamerleden Tjeerd de Groot (links) en Romke de Jong (derde van rechts). Jort Kelder, zittend op de grond, presenteerde de avond.

Tijdens een paneldiscussie werd maandagavond op Terschelling gedebatteerd over wonen, toerisme en een bijzondere status voor de eilanden in Hotel Schylge. Burgemeester Caroline van de Pol opende de discussie, die onder andere werd gevoerd door D66-Kamerleden Tjeerd de Groot (links) en Romke de Jong (derde van rechts). Jort Kelder, zittend op de grond, presenteerde de avond. Foto: Neeke Wassenbergh-Smit

„Iedereen weer naar de bus”, wordt er geroepen na de lunch in de receptieruimte van vakantiepark Tjermelân in Oosterend. Eilander ondernemers en politici vervolgen hun trip over het eiland. Maandagochtend zijn ze al bij boer Jodie Kuipers in zijn schuur geweest en nu gaan ze praten met ondernemers in recreatie en bouw. In de avond vindt een paneldiscussie plaats onder leiding van half-eilander Jort Kelder over wonen, toerisme, bootverbindingen en energie.

Nieuws

menu