Dit artikel is vandaag gratis

Stefan van der Pal haalt bijna een ton op met zijn Elfstedentriatlon en dat geld gaat naar onderzoek voor kinderen met hersenstamkanker

Na zijn bijzondere prestatie werd Stefan van der Pal in de Statenzaal in het Provinciehus door Commissaris van de Koning Arno Brok in het zonnetje gezet. Foto: Hoge Noorden / Jaap Schaaf

Stefan van der Pal heeft met zijn Elfstedentriatlon 96.000 euro opgehaald. Zaterdagochtend overhandigde de atleet het bedrag aan stichting Semmy. Het geld is bedoeld om onderzoek te bekostigen voor kinderen met hersenstamkanker.

Afgelopen zomer legde Van der Pal in ruim een week de Elfstedentocht zowel zwemmend (200 kilometer), fietsend (235 kilometer) als hardlopend (205 kilometer) af. Toen hij op 18 juli finishte had hij 58.887 euro opgehaald voor Stichting Semmy. Dat is daarna nog opgelopen tot bijna een ton.

Naast de 96.000 euro voor Stichting Semmy gaat er ook 3000 euro naar Kika en 3000 euro naar de Make-a-wish Foundation. Deze bedragen haalde van der Pal in 2020 op. Hij zou in dat jaar de Elfstedentocht zwemmen, maar dat kon door corona niet doorgaan.

Stefan van der Pal is de eerste persoon die de Elfstedentriatlon heeft volbracht.

Nieuws

menu