Wat betekent de Miljoenennota voor Fryslân? Te weinig, vindt gedeputeerde Klaas Fokkinga

Het is een gemiste kans dat het kabinet voor volgend jaar geen extra geld uittrekt om het stikstofprobleem op te lossen. Dat zegt gedeputeerde Klaas Fokkinga in reactie op de Troonrede en de Miljoenennota.

Demissionair minister Wopke Hoekstra (Financien, CDA) met demissionair premier Mark Rutte op Prinsjesdag na afloop van het presenteren van het koffertje met de rijksbegroting en miljoenennota in het tijdelijk onderkomen van de Tweede Kamer aan de Bezuidenhoutseweg.

Demissionair minister Wopke Hoekstra (Financien, CDA) met demissionair premier Mark Rutte op Prinsjesdag na afloop van het presenteren van het koffertje met de rijksbegroting en miljoenennota in het tijdelijk onderkomen van de Tweede Kamer aan de Bezuidenhoutseweg. Foto: Phil nijhuis

,,As der mear jild kommen wie, hiene wy yn de lânbou mear stikstof út de merk helje kinnen”, aldus Fokkinga. ,,De opkeapregeling fan it ryk fan okkerlêsten rekke oerfrege trochdat der safolle belangstelling foar wie. Sûnder nij jild kinne wy dêr net mei fierder.” Het demissionaire kabinet laat de grote besluiten in het stikstofdossier over aan een volgende regeringsploeg.

Nieuws

menu