De veerverbinding tussen de Eemshaven en Kristiansand trekt binnen vier maanden al 140.000 passagiers en geeft ook het Friese toerisme een boost

Vakantie vieren in Noorwegen is sinds de ingebruikname van de veerdienst tussen de Groningse Eemshaven en Kristiansand een stuk laagdrempeliger. Maar in hoeverre boeken reizigers daadwerkelijk een ticket voor het schip dat hen via een overtocht van achttien uur naar het Scandinavische land brengt? En wat heeft de Friese toerismesector eraan? Het Friesch Dagblad maakt vier maanden na de eerste afvaart de balans op.

De MS Romantika, het bijna tweehonderd meter lange schip van Holland Norway Lines.

De MS Romantika, het bijna tweehonderd meter lange schip van Holland Norway Lines. Foto: HNL

Het was een spraakmakende video, waarin Bart Cunnen – CEO van Holland Norway Lines – een verslaggever van Dagblad van het Noorden begin april meenam op een tour door de MS Romantika. Dat bijna tweehonderd meter lange schip vaart nu drie keer per week tussen de Eemshaven en Kristiansand in Noorwegen, en heeft reizigers onderweg veel te bieden. Van restaurants en cafés tot kinderspeelhoeken, een theater, casino, disco met dansvloer, vergaderzalen en diverse sauna’s.

Nieuws

menu