Stortvloed aan mensen meldt zich in de chat van Fier na de aflevering van BOOS over The Voice: 'Als slachtoffer ben je niet verantwoordelijk'

De chat van expertisecentrum Fier werd na de aflevering van BOOS over The Voice of Holland door ontzettend veel mensen bezocht die, al dan niet anoniem, hun verhaal wilden delen over seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De door Tim Hofman en zijn team gemaakte aflevering van BOOS met aantijgingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij het RTL-programma The Voice of Holland werd donderdag online uitgezonden.

De door Tim Hofman en zijn team gemaakte aflevering van BOOS met aantijgingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij het RTL-programma The Voice of Holland werd donderdag online uitgezonden. Foto: ANP

,,Het was echt extreem hoeveel mensen de chat gebruikten”, vertelt woordvoerder Willemijn van Dam van Fier, het landelijk expertise- en behandelcentrum bij geweld in afhankelijkheidsrelaties uit Leeuwarden. ,,We hebben alle medewerkers van de chat gevraagd om bij te springen, want er was niet tegenaan te werken.”