'Laat ouderen zelf vertellen wat ze willen'. Studenten van de Thorbecke Academie krijgen een prijs voor hun onderzoek om activiteiten voor ouderen te verbeteren

In de Kanselarij in Leeuwarden presenteerden bestuurskundestudenten van de Thorbecke Academie, onderdeel van NHL Stenden, hun onderzoeken, die in het teken van vitaal bestuur staan. Er werd ook een winnaar gekozen die ervan doorging met de Aanmoedigingsaward.

De winnaars van de Aanmoedigingsaward Vitaal Bestuur, Saskia Hoogstra, Roan Dekker, Marijke Dijkstra en Joliek de Vries (vanaf links).

De winnaars van de Aanmoedigingsaward Vitaal Bestuur, Saskia Hoogstra, Roan Dekker, Marijke Dijkstra en Joliek de Vries (vanaf links). Foto: Marchje Andringa

,,We geven zo een beetje eer aan de studenten. Dit soort projecten bevinden zich vaak wat meer op de achtergrond. Vaak gaat het over robots of drones, maar dit is ook belangrijk”, vertelt docent en onderzoeker Maarten Hoekstra. Zijn hbo-studenten bestuurskunde/overheidsmanagement mochten zelf hun onderzoek op het gebied van open bestuur aanmelden om kans te maken op de Aanmoedigingsaward Vitaal Bestuur. ,,Vitaal bestuur betekent een gezond, veerkrachtig bestuur, dat oude en nieuwe thema’s bij elkaar brengt.”

Ouderen aan het woord laten

Nieuws

menu