Studenten zijn blij met het afschaffen van het leenstelsel: 'Een compensatie zou top zijn, en ook fair'

Het voornemen van het nieuwe kabinet Rutte om het leenstelsel af te schaffen is met vreugde in de studenten wereld ontvangen. Vrijdag lekte uit dat het nieuwe kabinet het stelsel, dat al langer onder vuur ligt, wil schrappen.

Donderdag protesteerden studenten nog namens Young United en de LSVB tegen het leenstelsel bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Vrijdag werd bekend dat het stelsel verdwijnt.

Donderdag protesteerden studenten nog namens Young United en de LSVB tegen het leenstelsel bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Vrijdag werd bekend dat het stelsel verdwijnt. Foto: Bart Maat

,,Ik ben er zelf heel erg blij mee” reageert Arend Kroos, die kust- en zeemanagement studeert aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Of hij er zelf veel van kan profiteren weet hij niet. ,,Ik heb nu drie jaar een volledige studielening. Ik heb een tussenjaar omdat ik nu voorzitter ben van studentenvereniging Osiris en kan er misschien zelf nog een jaar van profiteren.”

Nieuws

menu