Nieuw studiejaar van start zonder afstandsregel: het hoger onderwijs is blij dat de studenten weer kunnen komen

,,We zijn heel erg blij dat er weer gewoon onderwijs kan worden gegeven”, reageert Jelma Dekker, woordvoerder van ROC Friese Poort in Leeuwarden, op het nieuws dat vanaf het nieuwe studiejaar in het mbo en hoger onderwijs de regel van anderhalve meter afstand kan worden losgelaten.

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport tijdens een persconferentie over versoepeling van de coronamaatregelen.

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport tijdens een persconferentie over versoepeling van de coronamaatregelen. Foto: ANP

Demissionair premier Mark Rutte kondigde dit vrijdagavond aan op een persconferentie over de coronamaatregelen. Het loslaten van de anderhalvemeterregel geldt concreet per 30 augustus. Dat is eerder dan het Outbreak Management Team adviseerde, aldus Rutte, maar de nood onder studenten die al anderhalf jaar geen fysiek onderwijs hebben ontvangen, woog volgens hem zwaarder.

Nieuws

menu