Dit artikel is vandaag gratis

Tasjesdief eist dat slachtoffer (16) in Leeuwarden ook zijn trainingspak uitdoet

De politie zoekt nog naar een derde verdachte. Foto: FD

Afgelopen donderdag heeft er rond het middaguur een straatroof plaatsgevonden in de Soestdijkstraat in de wijk Nijlân in Leeuwarden. Nadat de verdachte het 16-jarige slachtoffer een tas had ontvreemd, eiste die ook diens jas en trainingspak op. Dat betekende uitkleden.

De verdachte, een jongen van een jaar of twintig met onverzorgde tanden, had de zestienjarige eerst nog een compliment gegeven over de tas. Direct daarna trok hij echter een groot mes en eiste hij de namaak Louis Vuitton op.

Onder bedreiging van het mes gaf het jonge slachtoffer de tas af. Daar bleef het niet bij. De straatrover zei dat hij ook zijn kleren moest uittrekken. Hij wilde namelijk ook de jas en het trainingspak van de jongen hebben.

Acne en onverzorgde tanden

Omdat de tasjesdief erg dicht op de jongen stond, kon die zich niet zomaar uitkleden. Het slachtoffer vroeg of de dader een stapje achteruit wilde doen, zodat hij kon beginnen. Op het moment dat straatrover dat deed, sprintte de zestienjarige snel weg.

De politie zoekt nu getuigen en camerabeelden van de straatroof. De dader wordt omschreven als een blanke man van ongeveer twintig jaar, met veel acne en onverzorgde tanden. Hij droeg een donkerbruine jas van het merk Canada Goose, een donker- en lichtrood trainingspak van Nike en zwarte Nike-schoenen.

De geroofde tas was dus geen echte Louis Vuitton.

Nieuws

menu